Kirilo Budanov, șeful serviciului secret al armatei Ucrainei: Rusia are încercări de a-și menține influența în alte zone inclusiv în România și Republica Moldova

  • 13 Martie 2023 08:35
Kirilo Budanov, șeful serviciului secret al armatei Ucrainei: Rusia are încercări de a-și menține influența în alte zone inclusiv în România și Republica Moldova

„Este un fapt confirmat că Rusia are încercări de a-și menține influența în alte zone inclusiv în România și Moldova. Este un fapt care nu poate fi contestat”, a declarat Kirilo Budanov, șeful serviciului secret al armatei Ucrainei, potrivit Hotnews.ro.

Budanov a menționat că aceste încercări nu sunt reușite, dar există și vor exista în continuare, menționând că Moscova, cu ajutorul unor elemente pro-ruse, vrea destabnilizarea situației din Republica Moldova.

„Cu ajutorul unor elemente pro-ruse se încearcă destabilizarea situației din Republica Moldova. Aceste încercări au fost în trecut și au loc și acum, în prezent. Vedem că acestea nu prea au efect”, a declarat șeful serviciului secret al armatei Ucrainei, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, Ucraina primește informații din România despre evenimentele care au loc la Marea Neagră.

„Vreau să spun că este vorba despre un schimb de informații, este un ajutor reciproc și, da, colaborăm cu toți partenerii noștri. Evident că nu pot să spun toate informațiile pe care le primim, dar din România primim mai multe informații utile inclusiv despre ceea ce întâmplă în bazinul Mării Negre”, a precizat Budanov.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău