Kim-Jong-Un sustine că pacea și securitatea Peninsulei Coreene vor depinde de atitudinea viitoare a Americii

  • 26 Aprilie 2019 12:35
Kim-Jong-Un sustine că pacea și securitatea Peninsulei Coreene vor depinde de atitudinea viitoare a Americii

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat joi în timpul summitului cu președintele Vladimir Putin de la Vladivostok, că pacea și securitatea Peninsulei Coreene vor depinde în întregime de atitudinea viitoare a Statelor Unite, potrivit agenției KCNA, transmite Reuters, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Această remarcă este percepută ca o modalitate prin care liderul de la Phenian intenționează să mențină presiunea asupra Washingtonului, pentru ca acesta să se flexibilizeze și să accepte solicitările nord-coreene de reduce a sancțiunilor, în comparație cu poziția SUA din timpul summitului de la Hanoi din februarie care a eșuat, așa cum a declarat Kim la începutul acestei luni.

Liderul nord-coreean a spus atunci că va aștepta "până la sfârșitul acestui an" pentru ca SUA să devină mai flexibilă.

"Situația din Peninsula Coreeană și din regiune a ajuns acum într-un impas, într-un punct critic în care ar putea reveni la starea inițială, pentru că SUA au adoptat cu rea-credință o atitudine unilaterală la recentele negocieri din cadrul celui de-al doilea summit SUA- RPD Coreeană" de la Hanoi, a declarat Kim Jong-Un potrivit KCNA.

"RPDC se va proteja pentru orice situație", a adăugat Kim.

Președintele Putin a acceptat invitația liderului nord-coreean de a efectua o vizită la Phenian la o dată convenabilă.

Reuters menționează că primele discuții tete-a-tete dintre Putin și Kim, desfășurate pe o insulă din largul orașului Vladivostok, nu par să se fi încheiat cu un progres major.

 

Sursa:Moldpres 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău