Kim Jong-un evocă pentru prima oară în mod oficial un „dialog” cu Washingtonul

  • 10 Aprilie 2018 18:38
Kim Jong-un evocă pentru prima oară în mod oficial un „dialog” cu Washingtonul Sky News

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a evocat pentru prima oară, în mod public, într-o reuniune a partidului la putere, la Phenian, un „dialog” cu Statele Unite, în contextul pregătirii unui summit istoric cu Donald Trump, relatează AFP.

Potrivit news.ro, într-o reuniune a conducătorilor de rang înalt ai Partidului Muncitorilor, luni, Kim a discutat despre „dezvoltarea actuală a relațiilor Nord-Sud și perspectiva dialogului între Statele Unite și RPDC (acronimul oficial al Coreei de Nord)”, potrivit agenției oficiale KCNA.

El a prezentat un raport „cu privire la situația în peninsula coreeană” și celălalt summit, prevăzut la sfârșitul lunii cu Coreea de Sud, potrivit KCNA.

După doi ani de amplificare a tensiunilor în legătură cu programele nuclear și balistic nord-coreene, peninsula este de la începutul anului teatrul unei remarcabile destinderi pe care urmează să o ilustreze organizarea pe 27 aprilie a unui summit excepțional între Kim și președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Trump a anunțat luna trecută că acceptă principiul unui summit cu Kim, cu scopul de a discuta despre dezarmarea nucleară. Însă Phenianul nu s-a exprimat niciodată în mod public despre o asemenea întâlnire, după ce invitația lui Kim i-a fost transmisă lui Trump de reprezentanți sud-coreeni.

Sursa: News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău