Kim Jong-Un, despre incidentul din Marea Japoniei: A fost un avertisment pentru „agresorii” sud-coreeni

  • 26 Iulie 2019 08:18
Kim Jong-Un, despre incidentul din Marea Japoniei: A  fost un avertisment pentru „agresorii” sud-coreeni

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat vineri că testul balistic efectuat joi de către Coreea de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” din Coreea de Sud, care continuă să importe armament și să efectueze exerciții militare comune, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Nu putem decât să dezvoltăm sisteme de armament super-puternice pentru a înlătura amenințările potențiale și directe la securitatea țării noastre, care vin din sud”, a declarat Kim Jong-Un, conform agenției de presă nord-coreene KCNA.

Liderul nord-coreean a urmărit personal testul balistic efectuat joi dimineață.

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune în direcția Mării Japoniei, potrivit Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce președintele american, Donald Trump și omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Proiectilele au fost lansate din apropierea orașului Wonsan, aflat în estul țării. Acestea au parcurs aproximativ 430 de kilometri și au atins o altitudine de 50 de kilometri, înainte de a se prăbuși în Marea Japoniei, a anunțat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău