Kim Jong Un susține că a inventat "măștile nano-antibiotice" care protejează de COVID-19. Regimul nord-coreean declară 0 îmbolnăviri

  • 08 Aprilie 2020 12:51
Kim Jong Un susține că a inventat

Agenția nord-coreeană de știri (KCNA) a afirmat miercuri că cercetătorii din această țară au reușit să creeze un nou tip de măști. Acestea sunt numite "măști nano-antibiotice".

 
"Pe timpul stării de urgență provocate pandemia de COVID-19 răspândită în celelalte țări, Institutul de Medicină condus de Ministerul Sănătății a dezvoltat măștile nano-antibiotice cu materiale proprii", au notat nord-coreenii.
 
"Noile măști au fost dezvoltate cu specificații tehnologice recunoscute și de Organizația Mondială a Sănătății", a spus Ri Jae Dok, un reprezentant nord-coreean, potrivit KCNA, citat de medifax.
 
CNN scrie că nord coreenii mai susțin că măștile sunt tratate cu o soluție bazată pe un antibiotic, care ajută la sterilizarea lor și filtrează particulele.
 
Totuși, asupra regimului de la Pyongyang, cel mai închis din lume, planează mari suspiciuni. La începutul lunii, aceeași KCNA a publicat o serie de fotografii dorind să arate că nord-coreenii poartă măști de protecție, însă acestea erau modificate într-un mod amator.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău