Kim Jong Un anunță o nouă strategie pentru agricultura nord-coreeană incapabilă să hrănească populația

  • 29 Decembrie 2021 19:34
Kim Jong Un anunță o nouă strategie pentru agricultura nord-coreeană incapabilă să hrănească populația

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezentat la o conferință a Partidului Muncitorilor din Coreea planuri pentru stimularea dezvoltării rurale, a anunțat miercuri presa de la Phenian, citată de dpa, potrivit Agerpres.

Kim a anunțat strategii pe termen mediu și lung pentru agricultură, descrise de agenția oficială de presă KCNA ca "măsuri revoluționare importante".

Potrivit dpa, cei care urmăresc situația din Coreea de Nord au interpretat anunțul ca un indiciu al disperării tot mai adânci a conducerii nord-coreene privind penuria alimentară. Agenția reamintește gestul neobișnuit al lui Kim, care a avertizat încă din iunie populația despre criza alimentară.

Coreea de Nord a fost dependentă mulți ani de ajutoarele alimentare internaționale, după o serie de dezastre naturale și în contextul managementului economic deficitar, al corupției și al izolării diplomatice. Situația a fost agravată și de pandemia de coronavirus: țara și-a închis frontierele în ianuarie 2020, întrerupând astfel importurile vitale de alimente.

Participanții la conferința de partid în curs de desfășurare au discutat în prima zi "politici de partid și de stat" importante pentru 2021 și planuri pentru anul viitor, arată oficialii; în a doua zi, Kim a făcut anunțul despre agricultură și dezvoltarea rurală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău