Kievul solicită NATO numele oficialilor ucraineni corupți care au bani în conturi în țările Alianței

  • 13 Iulie 2023 12:24
Kievul solicită NATO numele oficialilor ucraineni corupți care au bani în conturi în țările Alianței

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că membrii NATO trebuie să furnizeze Ucrainei numele oficialilor ucraineni corupți care păstrează bani în conturi bancare deschise în țările Alianței, transmite Rador.

La urma urmei, a subliniat Danilov, pentru aderarea la NATO, Ucraina trebuie să combată corupția. "Desigur, ne-am dori ca totul să se rezolve rapid, dar viața nu este ușoară, trebuie să ne facem temele pentru a deveni membri ai Alianței" - a afirmat Danilov.

Întrebat când vor transmite aliații cerințele concrete pe care Ucraina trebuie să le îndeplinească pentru a adera la Alianță, Oleksi Danilov a menționat că "vom afla foarte repede despre ce este vorba". "Știți că suntem acuzați periodic de corupție. Aș dori ca membrii NATO să ne furnizeze numele oficialilor ucraineni corupți care ascund bani în conturi bancare din țări ale Alianței" - a subliniat secretarul.

Danilov a adăugat că Ucraina îndeplinește deja standardele NATO în ceea ce privește o serie de criterii. "În ceea ce privește componenta militară, suntem 100% pregătiți să fim în NATO, am început tranziția la armele NATO, iar acest proces se mișcă foarte repede" - a remarcat oficialul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău