Kievul salută ''poziția lucidă'' a NATO cu privire la Rusia

  • 29 Iunie 18:40
Kievul salută ''poziția lucidă'' a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziția lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''amenințare directă'' de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, și "deciziile sale esențiale" asupra susținerii Ucrainei și lansării procesului de aderare a Finlandei și Suediei la organizația militară, informează AFP și Reuters.

"Astăzi, la Madrid, NATO a demonstrat că poate să ia decizii dificile, dar esențiale", și-a exprimat mulțumirea pe Twitter șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba, salutând "poziția lucidă" a organizației asupra Rusiei și "poziția sa puternică" asupra Ucrainei, care "va contribui la protejarea securității și stabilității euro-atlantice".

Noul concept strategic adoptat miercuri de liderii statelor membre ale NATO, la summitul lor de la Madrid, cataloghează Rusia drept ''cea mai semnificativă și directă amenințare'' pentru NATO. Conform acestui nou concept strategic, valabil pentru următorii zece ani, NATO nu mai vede Rusia ca pe un partener strategic, dar Alianța ''nu caută confruntarea și nu reprezintă o amenințare'' pentru Rusia.

Andrii Iermak, șeful administrației prezidențiale ucrainene, a salutat la rândul său mesajul pe care NATO l-a transmis Rusiei. "Rusia nu va învinge Ucraina - Rusia va fi învinsă. Acesta este mesajul statelor membre ale NATO, subliniat în mod repetat la summit. Ucraina și aliații săi trebuie să câștige lupta pentru democrație", a scris Iermak pe Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,6 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău