Kievul recomandă refugiaților ucraineni să rămână peste iarnă în străinătate din cauza situației energetice

  • 25 Octombrie 2022 19:32
Kievul recomandă refugiaților ucraineni să rămână peste iarnă în străinătate din cauza situației energetice

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk, ministru pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate (de forțele ruse) în guvernul de la Kiev, i-a îndemnat marți pe ucrainenii care s-au refugiat din calea războiului în străinătate să nu se întoarcă în țară până în primăvară, întrucât se așteaptă o iarnă grea din cauza situației energetice dificile în urma bombardamentelor rusești, relatează EFE.

'Vă rog să nu vă întoarceți, trebuie să trecem de iarnă. Din păcate, rețelele nu vor rezista, vedeți ce face Rusia. Dacă aveți posibilitatea, rămâneți peste iarnă în străinătate', a îndemnat ea în declarații televizate, citate de agenția de presă Ukrinform.

Rusia a trecut la terorizarea populației civile pentru că nu se poate lupta cu armata ucraineană și pierde pe câmpul de luptă, a afirmat Vereșciuk.

Atacurile cu rachete și drone efectuate de Rusia între 10 și 20 octombrie au avariat peste 400 de instalații în 16 regiuni ale Ucrainei, între care zeci de infrastructuri energetice.

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Andrii Kostin, de la începutul războiului la 24 februarie, Rusia a lansat 85 de atacuri asupra instalațiilor electrice ucrainene, dintre care 51 numai în luna octombrie.

Aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost grav avariată în urma bombardamentelor rusești, a comunicat Kievul, transmite Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău