Kievul răspunde Moscovei: Rețeaua ucraineană de gazoducte poate depăși capacitatea Nord Stream-2

  • 15 Octombrie 2021 14:36
Kievul răspunde Moscovei: Rețeaua ucraineană de gazoducte poate depăși capacitatea Nord Stream-2

Șeful operatorului de gazoducte din Ucraina (GTSO), Serhi Makogon, a declarat că sistemul ucrainean de transport al gazelor este pregătit să crească volumul tranzitului de gaze din Rusia către Europa chiar peste capacitatea pe care ar putea să o suporte noua conductă de gaz, "Nord Stream 2".

 Totodată, Makogon a criticat manipulările lansate de Moscova, conform cărora Gazprom ar fi crescut aprovizionarea cu gaze a Europei prin conductele Ucrainei. În realitate, a subliniat Makogon, Rusia a redus furnizările de gaze de trei ori de la începutul anului 2021. Potrivit acestuia, Gazprom nu livrează cantitățile de gaz deja plătite, iar comportamentul părții ruse merită o atenție specială din partea Europei, pe fondul creșterii prețului gazelor de pe bursă.

"Ucraina este pregătită să transporte volume suplimentare semnificative de gaze, care depășesc capacitatea Nord Stream 2" - a asigurat Serhi Makogon. RBC amintește că, zilele trecute, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat ar fi imposibilă creșterea volumului de gaz transportat prin conductele ucrainene, deoarece, "dacă presiunea va crește, sistemul va crăpa cu totul".

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău