Kievul propune Moscovei un schimb de prizonieri de război, astfel încât militarii răniți să poată fi scoși din uzina Azovstal

  • 12 Mai 2022 10:16
Kievul propune Moscovei un schimb de prizonieri de război, astfel încât militarii răniți să poată fi scoși din uzina Azovstal

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșeciuk a anunțat că Ucraina a propus Rusiei ca soldații grav răniți aflați la uzina Azovstal să fie scoși de acolo printr-un coridor umanitar, iar Moscova să primească la schimb ruși capturați de armata Ucrainei, conform regulilor care stau la baza schimburilor de prizonieri de război, scrie UNIAN, citat de Rador.

"În acest moment, deblocarea Azovstal prin mijloace militare este imposibilă. Apărătorii de la Azovstal nu vor să se predea. Acest lucru este demn de respect. Rușii nu sunt de acord cu 'extracția'. Este o realitate, dar nu e ceva surprinzător din partea rușilor" - a scris Vereșciuk pe Telegram. Aceasta a menționat că Guvernul ucrainean lucrează la diferite scenarii și a remarcat că niciunul dintre ele nu este ideal, "însă nu căutăm o opțiune ideală, ci una funcțională".

"Ca prim pas, rușilor li s-a oferit următorul schimb: noi ne scoatem răniții grav din Azovstal în cadrul unui coridor umanitar și le dăm la schimb prizonieri ruși conform regulilor standard pentru schimbul de prizonieri de război. Nu există încă un acord. Negocierile sunt în derulare" - a adăugat Irina Vereșciuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău