Kievul promite să facă publice detaliile privind asasinarea lui Arkadi Babcenko, iar Moscova a inițiat o anchetă

  • 30 Mai 2018 09:36
Kievul promite să facă publice detaliile privind asasinarea lui Arkadi Babcenko, iar Moscova a inițiat o anchetă

Șeful Serviciului de Securitate de la Kiev, Vasili Hrițak, promite să facă publice detalii referitoare la asasinarea jurnalistului rus, Arkadi Babcenko.

Vasili Hrițak, a declarat că, în cursul zilei de miercuri, va face publice detalii legate de cazul jurnalistului rus de opoziție Arkadi Babcenko, asasinat marți seară la Kiev. "Promit că toate detaliile vor fi anunțate mâine (miercuri, n. red). SBU lucrează" - a subliniat Hrițak, într-un scurt comentariu făcut marți seară pentru presa de la Kiev. 

În același timp, Ministerul rus de Externe a dispus efectuarea unei anchete în legătură cu moartea jurnalistului.

Amintim că jurnalistul rus de opoziție, Arkadi Babcenko, a fost împușcat mortal, marți seară, la Kiev, în scara blocului în care locuia. Poliția ucraineană este de părere că acesta ar putea să fi fost împușcat mortal din cauza activității sale. Arkadi Babchenko, care avea 41 de ani, a fost împușcat de mai multe ori în spate. El a fost corespondent de război, devenind ulterior unul dintre cei mai proeminenți jurnaliști din Rusia. Arkadi Babcenko a fost un critic vehement al politicii Moscovei în privința Ucrainei și Siriei. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău