Kievul își fortifică apărarea, în timp ce bombardamente au avut loc în zone din apropiere (foto)

  • 06 Martie 2022 15:39
Kievul își fortifică apărarea, în timp ce bombardamente au avut loc în zone din apropiere (foto)

Soldații ucraineni au întărit duminică apărarea în jurul Kievului, săpând tranșee, blocând drumuri și colaborând cu unități de apărare civilă, în timp ce forțele rusești au bombardat zona înconjurătoare și au atacat orașele și satele din apropiere, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

În timp ce forțele armate și voluntari civili săpau tranșee, mii de oameni continuau să încerce să fugă din orașul de 3,4 milioane de locuitori, pe măsură ce se răspândeau temerile privind un atac la scară largă.


Foto: (c) ROMAN PILIPEY/EPA


Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie și și-a concentrat cele mai puternice atacuri în sudul și estul țării, asediind orașe precum Mariupol și Harkov cu focuri de artilerie și atacuri aeriene și provocând pagube și victime importante.

Kievul a fost ferit până acum de bombardamente grele, dar lupte intense au avut loc în orașele și satele din jur, iar Ministerul rus al Apărării a publicat duminică imagini cu unele dintre vehiculele sale militare cu șenile care se deplasează în apropierea capitalei.

O înregistrare video furnizată de forțele ucrainene, realizată sâmbătă în regiunea Kiev, arată eforturile ucrainenilor de a apăra capitala: saci de nisip și plăci de beton au fost îngrămădite pe un drum principal, în timp ce soldații ucraineni verificau cu atenție mașinile care treceau.

 

Foto: (c) ROMAN PILIPEY/EPA


O stradă mai mică era blocată cu capcane metalice pentru tancuri și fuseseră instalate poziții de mitraliere. Cocteiluri Molotov zăceau pe marginea drumului, în timp ce civilii jurau să se alăture luptei pentru a proteja Kievul.

''Suntem echipați 100%'', a declarat un soldat neidentificat în înregistrare. ''Pozițiile sunt pregătite, le-am echipat și așteptăm doar să ne întâlnim aici... Victoria va fi a noastră''.

În Irpin, un oraș situat la aproximativ 25 de kilometri nord-vest de Kiev, femei și copii care fugeau din calea confruntărilor armate din zonă au fost nevoiți să se adăpostească în timp ce rachete au lovit în apropiere, au declarat pentru Reuters martori.

Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o ''operațiune specială'' care nu este concepută pentru a ocupa un teritoriu, ci pentru a distruge capacitățile militare ale vecinului său și pentru a captura ceea ce ea consideră naționaliști periculoși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău