Kievul invită experți din NATO să ajute la protecția depozitelor de muniții, după exploziile din nordul Ucrainei

  • 10 Octombrie 2018 08:40
Kievul invită experți din NATO să ajute la protecția depozitelor de muniții, după exploziile din nordul Ucrainei

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a cerut ministrului apărării, Stepan Poltorak, și ministrului afacerilor externe, Pavlo Klimkin, să finalizeze negocierile cu Alianța Nord-Atlantică privind implementarea unui fond special de încredere menit să asigure funcționarea în condiții de siguranță și protecție eficientă a depozitelor de muniții.

Acest demers al Kievului are loc în contextul exploziilor recente de la depozitul din muniții de lângă Icinea, regiunea nordică Cernihiv.

Potrivit președintelui Poroșenko, în acest moment, în Ucraina nu există niciun depozit modern care să respecte standardele NATO.

„Am dispus ca ministrul apărării și ministrul afacerilor externe să finalizeze de urgență negocierile cu NATO privind crearea și implementarea unui fond special de încredere, care să asigure funcționarea în condiții de siguranță și eficiență modernă a instalațiilor de depozitare a munițiilor" - a afirmat liderul de la Kiev.

În plus, membrilor NATO le va fi furnizată o listă detaliată a mijloacelor materiale și tehnice necesare pentru asigurarea securității depozitelor militare. Ziarul Korrespondent menționează că exploziile la depozitul militar de muniții din Icinea continuă miercuri dimineață, pierderile Ucrainei în acest context ridicându-se la sute de milioane de dolari.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău