Kievul îi îndeamnă pe ucrainenii aflați sub ocupație rusă să nu-și trimită copiii la școală

  • 09 Septembrie 2022 09:14
Kievul îi îndeamnă pe ucrainenii aflați sub ocupație rusă să nu-și trimită copiii la școală

Ucrainenii din teritoriile ocupate temporar de trupele ruse nu ar trebui să-și lase copiii să meargă la școală, deoarece aceștia ar putea fi folosiți de ruși pe post de scuturi umane - a avertizat ministrul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Irina Vereșciuk, scrie Rador.

Aceasta a reamintit că rușii au deschis școlile din teritoriile ocupate și încearcă prin toate mijloacele să-i convingă pe localnici că elevii ar trebui să participe la ore cu prezența fizică. "Toate acestea sunt făcute de Ministerul Apărării al Rusiei în colaborare cu trădătorii și colaboraționiștii locali. Scopul lor este să folosească rețeaua de școli ca scut uman pentru echipamentul și personalul militar rusesc. Totul este destul de simplu, cinic și foarte crud. Îndemn părinții să nu-și lase copiii la școală pentru a participa la ore față în față" - a afirmat Vereșciuk.

Totodată, aceasta a adăugat că cea mai bună cale de ieșire din situația actuală este evacuarea în zonele controlate de Ucraina. "Dacă rămâneți pe teritoriul temporar ocupate, mai devreme sau mai târziu rușii vă vor folosi pe post de scut uman. Nu trebuie. Plecați, cât timp există o astfel de posibilitate" - se arată în îndemnul oficialului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău