Kievul extinde lista persoanelor și companiilor din Rusia sancționate pentru atentat la integritatea Ucrainei

  • 31 Octombrie 2016 14:10
Kievul extinde lista persoanelor și companiilor din Rusia sancționate pentru atentat la integritatea Ucrainei

Ucraina aplică, începând de luni, 31 octombrie, un pachet de sancțiuni personalizate extinse împotriva unor cetățeni și companii din Federația Rusă. Astfel, lista a fost completată cu 335 de persoane fizice și 167 de persoane juridice, pe care autoritățile de la Kiev le consideră responsabile de violarea integrității teritoriale și suveranității Ucrainei.

Printre alții, în lista suplimentară au fost incluși secratrul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, vicepremierul Dmitri Rogozin, liderul Partirului Liberal-Democart din Rusia, Vladimir Jirinovski, președintele Consiliului Federației (camera superioară a Parlamentului rus – n.red), Valentina Matvienko, precum și alți deputați și senatori ruși. De asemenea, sancțiunilor sunt supuși cofondatorii băncii „Rossia” Iuri Kovalciuk, Ghenadi Timcenko și Aleksei Mordașov, potrivit agenției UNIAN.

Printre întreprinderile înscrise în lista celor sancționate sunt „Rossoboroneksport”, „Rossteh”, „Ijmaș”, „KamAZ”, „Rusal”, companiile aeriane „Alrosa” și „Itair”, un șir de instituții bancare și de creditare, precum și centrul de cercetare „Institutul Kurciatov”.

Decizia privind extinderea listei de sancțiuni personalizate a fost adoptată de Consiliul de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei pe 16 septembrie și promulgată de președintele Petro Poroșenko pe 17 octombrie.

În septenbrie, Consiliul de Securitate al Ucrainei a aplicat sancțiuni împotriva magistraților ruși, responsabili pentru urmărirea penală ilegală a unor cetățeni ai Ucrainei.

Pentru prima dată Ucraina a aplicat sancțiuni – de la interdicția de intrarare în țară, până la arestul aplicat averilor unor persoane și companii din Rusia – în septembrie 2015. În listă au fost incluse atunci 338 de persoane și 105 de întreprinderi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău