Kievul consideră crimă de război vaccinarea cu "Sputnik V" în Crimeea și în zonele ocupate din Donbas

  • 26 Februarie 2021 10:24
Kievul consideră crimă de război vaccinarea cu

Ministrul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate, vicepremierul Oleksi Reznikov, a declarat că vaccinarea împotriva COVID-19 în Crimeea și în cele două regiune separatiste din Donbas este o crimă de război, pentru că vaccinul rusesc "Sputnik V" utilizat în acest proces nu a fost înregistrat în Ucraina.

"Sunt convins că utilizarea unui vaccin neautorizat pe teritoriul Ucrainei - fără permisiunea guvernului ucrainean și fără aprobare - sau orice fel de testare pe oameni în cazul unui vaccin reprezintă o crimă de război" - a acuzat Reznikov. Potrivit ministrului, partea ucraineană a deschis toate punctele de control dinspre Crimeea și din Donbas, astfel încât oamenii să poată trece dincolo de linia de contact și să beneficieze de asistență medicală pe teritoriul controlat de autoritățile Kievului. "Ocupanții, însă, blochează trecerea și creează un genocid medical" - a adăugat demnitarul de la Kiev.

Agenția RBC amintește că, la începutul acestei luni, în zonele separatiste din regiunile est-ucrainene Luhansk și Donețk a demarat campania de imunizare cu vaccinul rusesc "Sputnik V". Kievul a anunțat că Ucraina va prezenta această situație ca o dovadă a faptului că Rusia controlează teritoriile separatiste. În Ucraina, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început pe 24 februarie, după ce țara a primit 500.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău