Kievul cere excluderea Rusiei din grupul celor mai puternice economii ale lumii, G20

  • 01 Noiembrie 2022 13:50
Kievul cere excluderea Rusiei din grupul celor mai puternice economii ale lumii, G20

Purtătorului de cuvânt al ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, a pledat marți pentru excluderea Rusiei din Grupul celor mai puternice economii ale lumii G20 și revocarea invitației făcute președintelui rus Vladimir Putin de a participa la summitul acestui forum luna aceasta în Bali (Indonezia), relatează AGERPRES.

Nikolenko a declarat că 'Putin a recunoscut public că a ordonat atacuri cu rachete împotriva civililor ucraineni și infrastructurii energetice' a Ucrainei.

Reprezentantul corpului diplomatic ucrainean a explicat că lui Putin, 'care are mâinile pătate de sânge, nu ar trebui să i se permită să stea la aceeași masă cu lideri mondiali. Invitația lui Putin la summitul de la Bali trebuie revocată, iar Rusia trebuie exclusă din G20'.

Luni, un val de atacuri cu rachete rusești a vizat centrale hidroelectrice și alte infrastructuri energetice și hidrotehnice de importanță critică în Ucraina. Rusia a declarat că a lovit ținte militare și de infrastructură energetică, dar Ucraina a infirmat, indicând că instalațiile sale militare nu au fost vizate.

Kremlinul a declarat în aceeași zi că atacurile, precum și decizia Moscovei de a se retrage din acordul privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră au constituit un 'răspuns' la atacul de sâmbătă cu drone împotriva navelor Flotei Rusiei din Crimeea, pe care l-a imputat Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău