Kievul califică drept un „nonsens” investigația Rusiei asupra exploziei de la podul Kerci

  • 12 Octombrie 2022 11:59
Kievul califică drept un „nonsens” investigația Rusiei asupra exploziei de la podul Kerci

Kievul a calificat miercuri drept un "nonsens" investigația Rusiei asupra exploziei care a avut loc săptămâna trecută și care a avariat grav podul Kerci, care leagă Rusia de peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova, informează Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile de informații ucrainene de această explozie, iar miercuri dimineața Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunțat că a arestat cinci cetățeni ruși și trei cetățeni ai Ucrainei și Armeniei în legătură cu această explozie.

"Întreaga activitate a FSB și a Comitetului de Investigații (rus) este un nonsens", a declarat pentru radioul public Suspilne purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Ucrainei, Andrii Iusov, atunci când a fost întrebat despre acuzațiile Moscovei cu privire la explozia de pe Podul Kerci.

Iusov a descris FSB și Comitetul de Investigații drept "structuri false care servesc regimul Putin, astfel că noi cu siguranță nu vom comenta asupra afirmațiilor lor".

Podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, de teritoriul rus are un rol cheie în aprovizionarea forțelor ruse din sudul Ucrainei. Lung de 19 km, având și o valoare simbolică, obiectivul a fost inaugurat cu fast de președintele rus Vladimir Putin în 2018, transmite Agerpres.

Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret pentru întărirea securității podului și a ordonat o anchetă privind explozia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău