Kievul avertizează despre posibilitatea unei ofensive militare a Rusiei în viitorul apropiat

  • 30 Iunie 2020 13:04
Kievul avertizează despre posibilitatea unei ofensive militare a Rusiei în viitorul apropiat

Ministrul adjunct de Externe al Ucrainei, Vasyl Bodnar, a declarat că Ucraina trebuie pregătită mental pentru faptul că Rusia nu va înceta să folosească forțele armate pentru obiective politice și economice, informează defenseromania.ro.

„Un număr semnificativ de experți și analiști militari împărtășesc opinia cu privire la posibilitatea unei ofensive militare. De asemenea, NATO înțelege cât de reală este utilizarea potențialului militar al Rusiei împotriva Ucrainei, iar activarea acestuia este posibilă în viitorul apropiat. Prin urmare, trebuie să fim pregătiți mental pentru faptul că Rusia nu va înceta să-și folosească forțele armate pentru obiective politice și economice”, a spus Vasyl Bodnar într-un interviu pentru Interfax-Ucraina, potrivit sursei citate.

Potrivit lui Bodnar, în primul rând, există o creștere a capacităților militare pe frontiera de est a Ucrainei și, în al doilea rând, o creștere semnificativă a numărului de trupe ruse pe partea confiscată a teritoriului ucrainean - peninsula Crimeea.

Unii experți au spus că Summer 2020 ar putea fi un punct de cotitură în situația din peninsula Crimeea și să aducă Ucrainei un nou război, în sud. Acest lucru este declarat de experți americani și ucraineni, precum și liderii țărilor vecine care avertizează autoritățile ucrainene cu privire la un astfel de scenariu.

Președintele Georgiei, Salome Zurabishvili, a spus într-un comentariu pentru Financial Times că există o mare probabilitate de intensificare a agresiunii militare a Rusiei.

Ministerul Reintegrării teritoriilor ocupate temporar din Ucraina subliniază și faptul că vehicule militare, aeronave și echipamente au fost aduse în Crimeea și în regiunea Mării Negre au loc un număr imens de exerciții militare (doar luna aprilie au fost efectuate aproximativ 30 de exerciții). În același timp, analiștii de la The Jamestown Foundation consideră că o secetă catastrofală și incapacitatea lui Putin de a furniza apă peninsulei va împinge Rusia în curând la un nou atac asupra Ucrainei.

În plus, noile imagini prin satelit de pe Google Earth arată sute de tancuri principale de luptă rusești la o nouă bază militară de la marginea Kamensk-Shakhtinsky. Față de fotografiile de anul trecut, există o creștere semnificativă a numărului de tancuri, vehicule de luptă pentru infanterie și alte vehicule cu roți, transmite Defence Blog.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău