Kievul avertizează că Rusia pregătește o ofensivă în estul Ucrainei. General ucrainean: Inamicul rus nu trebuie subestimat

  • 31 Martie 2022 18:00
Kievul avertizează că Rusia pregătește o ofensivă în estul Ucrainei. General ucrainean: Inamicul rus nu trebuie subestimat

Rusia își regrupează în prezent forțele militare în vederea declanșării unei ofensive în estul Ucrainei, a avertizat joi Statul Major al armatei ucrainene.

„Efortul principal al inamicului rus se concentrează pe menținerea teritoriilor deja ocupate și pregătirea pentru reluarea operațiunilor ofensive și stabilirea controlului teritorial total asupra regiunilor Donețk și Lugansk. Inamicul se regrupează pentru declanșarea unei ofensive în Zona Operațională Est”, se arată într-un comunicat publicat pe rețelele sociale de conducerea armatei ucrainene, relatează DIGI24.

Pe direcția Donețk, rușii își concentrează eforturile pe capturarea Mariupolului.

Kievul a mai avertizat asupra amenințării atacurilor cu rachete asupra obiectivelor complexului militar industrial ucrainean și a infrastructurii țării.

În același timp, noi trupe ale armatei ruse sunt aduse în Ucraina pentru a fi angajate în lupte. Concomitent, rușii acoperă retragerea propriilor trupe din anumite zone prin baraje de artilerie și minarea unor zone, ceea ce reprezintă o încălcare a convențiilor internaționale, conform Kievului.

„Din cauza situației critice, retragerea unităților Armatei 35 (ruse) este organizată direct de către comandantul acestei armate, generalul-locotenent Aleksandr Sanciuc”, conform comunicatului emis de armata ucraineană.

„Inamicul are forțe enorme”

În Harkov, situație este „stabilă” deocamdată, a declarat joi șeful Brigăzii 92, generalul Pavlo alias „Maestro”, care apără acest oraș, al doilea ca mărime din Ucraina.

„Ei (rușii) credeau că le va merge în Ucraina așa ca în Crimeea. Dar nu a funcționat, de aceea inamicul s-a retras și se regrupează”, a spus generalul ucrainean, conform Agerpres

„Se regrupează pentru a ataca și concentrează maximum de forțe în regiune și în direcția Slobojanșcina”, partea de nord-est a țării, de la Harkov până la Lugansk și Mariupol, a afirmat generalul ucrainean.

„Nu trebuie niciodată subestimat inamicul, ale cărui forțe sunt enorme”, a declarat ofițerul ucrainean despre armata rusă.

Concomitent, generalul a spus că luptătorii ucraineni au moralul ridicat.

„Mesajul meu pentru forțele ruse care ne atacă este următorul: luați-vă soldații înapoi, luați-vă copiii înapoi, luați-vă înapoi toate vehiculele și plecați acasă, cât mai sunteți încă în viață”, a mai precizat generalul ucrainean Pavlo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău