Kievul, atacat cu zeci de drone în ziua când orașul celebrează prima atestare documentară, în urmă cu 1541 de ani

  • 28 Mai 2023 10:15
Kievul, atacat cu zeci de drone în ziua când orașul celebrează prima atestare documentară, în urmă cu 1541 de ani

Peste 40 de drone explozive au fost doborâte în spațiul aerian al Kievului în ultima duminică din luna mai, când capitala sărbătorește Ziua Kievului – aniversarea fondării sale oficiale în urmă cu 1.541 de ani, transmite Sky News.

„Unitățile de apărare aeriană au distrus deja peste 20 (de drone) care avansează asupra Kievului”, a declarat Vitali Klitchko pe Telegram. „Cu toate acestea, un nou val de drone se îndreaptă spre capitală. Stați în siguranță”, scrie G4Media.

Cel puțin o persoană a murit în Kiev, în urma atacului cu drone, transmite The Guardian. „O femeie în vârstă de 35 de ani a fost spitalizată, iar un bărbat de 41 de ani a murit”, a declarat primarul pe canalul de mesagerie Telegram.

În districtul Pecherskyi, un cartier istoric din Kiev, un incendiu a izbucnit pe acoperișul unei clădiri de nouă etaje din cauza căderii unor resturi de drone, a anunțat administrația militară a orașului pe Telegram, citată de Sky News.

Alertele de raid aerian au început să sune la scurt timp după miezul nopții, iar mulți oameni au ieșit la balcoanele lor, unii strigând sloganuri precum „Glorie apărării aeriene”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău