Kievul anunță o nouă reuniune internațională pentru soluționarea situației din estul Ucrainei

  • 31 Mai 2019 08:35
 Kievul anunță o nouă reuniune internațională pentru soluționarea situației din estul Ucrainei

Noul secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, Oleksandr Daniliuk, a declarat că următoarea reuniune în așa-numitul format Normandia (Ucraina-Germania-Franța-Rusia) pentru soluționarea situației din Donbas va avea loc la jumătatea lunii iulie a acestui an - scrie agenția RBC, preluat de Rador.

În plus, potrivit lui Daniliuk, procesul de pace convenit la Minsk a fost principalul subiect de discuție la întâlnirea pe care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avut-o, joi, la Kiev, cu miniștrii de externe din Franța și Germania, Jean-Yves Le Drian și Heiko Maas.

"Joi, președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu miniștrii de externe francez și german, iar 90% din temele discutate s-au referit la procesul de la Minsk.

Vom continua acest dialog activ și ne vom pregăti pentru o întâlnire în formatul Normandia. Avem în plan o astfel de întâlnire pentru jumătatea lunii iulie" - a explicat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, Oleksandr Daniliuk.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău