Kievul afirmă că forțele ruse și-au redus activitatea în Bahmut ca urmare a pierderilor suferite

  • 27 Mai 2023 16:05
Kievul afirmă că forțele ruse și-au redus activitatea în Bahmut ca urmare a pierderilor suferite

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Est al armatei ucrainene, Serhii Cerevatîi, a declarat sâmbătă că în zona Bahmut se poate observa o „reducere a dinamicii” activității rusești din cauza numeroaselor pierderi suferite în bătălia pentru acest oraș din estul Ucrainei, transmite EFE, citată de Agerpres.

În ultimele zile au avut loc între una și trei ciocniri pe zi, „mult mai puține decât în lunile precedente”, a spus el, în declarații preluate de postul public „Suspilne”, și a indicat că Moscova a pierdut peste o sută de oameni pe zi în respectiva zonă.

„Aceste declarații ale lui (Evgheni) Prigojin, oricât de mult s-ar lăuda, sunt în general o capitulare tacită a grupului criminal”, a apreciat Cerevatîi, referindu-se la anunțul șefului companiei de mercenari Wagner potrivit căruia unitățile sale din Bahmut vor fi înlocuite de trupe regulate rusești.

Acesta a mai declarat că, în unele poziții, unitățile ucrainene au reușit să avanseze între 350 și 400 de metri în ultima zi.

În urmă cu o săptămână, Wagner a anunțat capturarea localității Bahmut, dar forțele ucrainene susțin că încă mai controlează o mică parte din suburbiile din sud-vestul orașului.

Bătălia pentru Bahmut, în regiunea ucraineană Donețk, a început în luna august a anului trecut, iar Kievul susține că până în prezent a costat viața a aproximativ 100.000 de soldați ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău