Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia, și țările baltice

  • 25 Iulie 19:00
Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia, și țările baltice

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat joi neutralizarea unui grup de 19 agenți ai Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) care plănuiau să incendieze centre comerciale, benzinării, farmacii și piețe din Ucraina, Polonia și statele baltice (Lituania, Letonia și Estonia), relatează agenția EFE, scrie Agerpres.

"În urma unei operațiuni speciale în diferite regiuni ale statului nostru a fost neutralizat un grup de agenți FSB care se pregăteau să provoace incendii în locuri cu prezență masivă de oameni", afirmă SBU într-un comunicat citat de sursă.

"Organizatorul" grupului și un complice de-al său au fost arestați de serviciile secrete ucrainene și de poliție în regiunea Ivano-Frankovsk din vestul Ucrainei. Celula era în contact cu ofițeri ai serviciilor secrete ruse care-i coordonau activitatea de la distanță, potrivit SBU.

Cei 19 membri ai celulei au fost repartizați în regiunile ucrainene Ivano-Frankovsk, Dnipropetrovsk și Poltava (centru) și Zaporojie (sud-est) și au încercat să recruteze potențiali executanți ai actelor de sabotaj prin oferirea unor sume de bani.

Cei care intenționau să provoace incendii în locuri aglomerate din Polonia și țările baltice urmau să intre pe teritoriul Uniunii Europene cu documente false realizate de grupare.

Obiectivul acestor acțiuni ar fi fost destabilizarea acestor țări membre ale UE, cunoscute pentru sprijinul politic și militar oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău