Kievul a mai reținut un suspect în cazul tentativei de asasinare a jurnalistului rus Arkadi Babcenko

  • 16 Iunie 2018 16:16
Kievul a mai reținut un suspect în cazul tentativei de asasinare a jurnalistului rus Arkadi Babcenko

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut încă un suspect implicat în planul serviciilor speciale ruse de asasinare a jurnalistului rus de opoziție Arkadi Babcenko, a anunțat un reprezentant al SBU, menționând că persoana reținută, cetățeanul T, a fost informată oficial că este suspectată de tentativă de omor.

SBU a reușit să rețină persoana în cauză urmărind corespondența dintre aceasta și alți doi cetățeni reținuți anterior în dosarul respectiv, Boris Gherman și Viaceslav Pivovarnik.

Analizând corespondența dintre cele trei persoane, SBU a aflat de existența unui grup format din trei ucraineni care au fost instruiți de către serviciile speciale rusești să comită atacuri teroriste pe teritoriul Ucrainei.

Cetățeanul T a fost reținut pe 13 iunie 2018, ofițerii SBU ridicând în timpul perchezițiilor la domiciliul acestuia mai multe arme de foc și muniții.

Amintim că, pe data de 29 mai, autoritățile de la Kiev au anunțat că jurnalistul rus Arkadi Babcenko a fost împușcat mortal în apartamentul său din capitala ucraineană, însă, după nici 24 de ore, serviciile speciale ucrainene au dezvăluit că ziaristul este în viață și că a fost vorba, de fapt, despre o înscenare a morții acestuia, pentru a dejuca un plan al serviciilor speciale rusești de a organiza mai multe asasinate.

Procurorul general ucrainean, Iuri Luțenko, a declarat că nu era altă cale decât să îl declare mort pe jurnalist, astfel încât asasinii să creadă că au reușit să raporteze serviciilor rusești că au desfășurat o operațiune de succes.

Astfel, serviciile secrete ucrainene au reușit să intercepteze un grup de executanți care lucrau pentru serviciile ruse. Potrivit șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Hrițak, Kremlinul mai planifica asasinarea unor publiciști, jurnaliști și activiști care critică în mod constant regimul politic din Rusia, menționează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău