Kiev - Autoritățile demontează monumentele lui Vatutin și Șciors

  • 10 Noiembrie 2022 15:22
Kiev - Autoritățile demontează monumentele lui Vatutin și Șciors

Autoritățile ucrainene anunță demontarea monumentelor ridicate la Kiev în memoria comandantului sovietic Nikolai Vatutin și a unuia dintre liderii militari ai bolșevicilor din timpul războiului sovieto-ucrainean, Mikola Șciors, scrie Rador.

"Astăzi, 10 noiembrie, la o ședință a consiliului de experți din Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei privind depășirea consecințelor rusificării și totalitarismului, au fost luate decizii importante.
Pe scurt: Vatutin și Șciors nu au loc în spațiul public al Ucrainei. Mai multe detalii - mai târziu, în decizia oficială a Consiliului" - a scris pe Facebook ministrul ucrainean al culturii și politicii informaționale, Oleksandr Tkacenko.

Potrivit șefului Centrului ucrainean pentru Studiul Valorilor Politice, Oleksandr Doni, monumentele lui Vatutin și Șciors se află în proces de demontare.

"Tocmai s-a încheiat reuniunea 'comisiei de derusificare' formată din experți ai Ministerului Culturii și Politicii Informaționale. Am decis să considerăm necesară demontarea acestor monumente ale lui Șcior și Vatutin" - a scris Doni pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău