Kiev: Protestatarii au forțat retragerea poliției, care a încercat sa evacueze clădirea

  • 11 Decembrie 2013 13:57
Kiev: Protestatarii au forțat retragerea poliției, care a încercat sa evacueze clădirea

Sute de protestatari antiguvernamentali din interiorul primăriei capitalei Ucrainei, Kiev, au forțat retragerea poliției, care a încercat sa evacueze clădirea. Potrivit relatărilor, polițiștii s-au retras. S-au raportat răniți de ambele tabere.

Șeful diplomației din Uniunea Europeană, Catherine Ashton, se află în prezent la Kiev pentru discuții cu guvernul, în privința modalităților de rezolvare a crizei. Catherine Ashton s-a arătat îngrijorată de faptul că, deși președintele a promis că nu se va utiliza forța împotriva protestatarilor, trupele speciale au avut o intervenție violentă în Piața Independenței.

Și adjunctul secretarului de stat american pentru Europa și Asia, Victoria Nuland, a sosit, miercuri, 11 decembrie, în Piața Independenței din Kiev, unde continuă protestele. Oficialul american i-a servit pe protestatarii ucraineni cu biscuiți, chifle și pâine.

Ucraina cunoaște în ultimele 20 de zile o mobilizare de amploare - fără precedent de la 'revoluția portocalie' din 2004 - declanșată după ce autoritățile au decis să suspende semnarea Acordului de asociere la Uniunea Europeană. Ca urmare a dispersării în forță a manifestațiilor de la sfârșitul lunii noiembrie, protestatarii au adăugat la revendicarea reluării negocierilor cu Bruxellesul pentru semnarea Acordului de asociere și cererea privind demisia guvernului și a președintelui Ianukovici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
24,24
Cer fragmentat
Umiditate:60 %
Vint:5,14 m/s
Wed
17
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău