Kiev: Partidele de opoziție cer UE să-i mai dea o șansă Ucrainei

  • 14 Noiembrie 2013 10:16
Kiev: Partidele de opoziție cer UE să-i mai dea o șansă Ucrainei

Liderii opoziției de la Kiev atrag atenția că Ucraina trebuie să îndeplinească anumite criterii bine definite, inclusiv în ceea ce privește încetarea aplicării selective a justiției și soluționarea cazului Timoșenko.

Liderii partidelor ucrainene de opoziție "UDAR", "Batkivșcina", și "Svoboda", au cerut Consiliului Miniștrilor de Externe ai Uniunii Europene ca, în cadrul reuniunii sale din 18 noiembrie, să nu ia o decizie finală cu privire la imposibilitatea de a semna Acordul de asociere între Ucraina și UE.

Potrivit Biroului de Presă al "UDAR", aceștia au solicitat Consiliului de Miniștri să mai dea o șansă Ucrainei, pentru a putea îndeplini criteriile necesare înainte de summitul din 28-29 noiembrie, inclusiv în ceea privește justiția selectivă și adoptarea unei decizii favorabile tuturor părților în cazul fostului premier Iulia Timoșenko. În documentul transmis de opoziția ucraineană se menționează că Ucraina are o ocazie istorică de a semna acordul de asociere cu UE și de a intra în familia europeană liberă, democratică și prosperă.

Cu toate acestea, liderii opoziției de la Kiev atrag atenția că Ucraina trebuie să îndeplinească anumite criterii bine definite, inclusiv în ceea ce privește încetarea aplicării selective a justiției și soluționarea cazului Timoșenko. Cei trei politicieni au reamintit că Timoșenko personal a declarat că va accepta orice decizie a misiunii speciale a Parlamentului European, indiferent de cât de dificilă va fi aceasta.

De asemenea, opoziția ucraineană a subliniat că vor recurge la orice compromis care va permite semnarea acordului de asociere cu UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău