KGB din Belarus a inclus-o pe opozanta Tihanovskaia pe lista persoanelor implicate în activități teroriste

  • 03 Aprilie 2021 19:30
KGB din Belarus a inclus-o pe opozanta Tihanovskaia pe lista persoanelor implicate în activități teroriste

Comitetul Securității Statului (KGB) din Republica Belarus a inclus-o pe opozanta Svetlana Tihanovskaia pe lista persoanelor implicate în acte de terorism și a pregătit deja documentele necesare extrădării acesteia din Lituania - scrie Korrespondent.

KGB din Belarus a transmis că investighează activitatea participanților la inițiativa BYPOL, care, pe 25 martie, ar fi pregătit "acte teroriste" în orașele Borisov și Minsk. "S-a stabilit că S. Tihanovskaia, P. Latușko, precum și alți 15 cetățeni ai Republicii Belarus aflați în străinătate, sunt implicați în activitățile ilegale ale acestei organizații neînregistrate" - se arată în comunicatul remis de KGB.

Persoanele respective au fost date în urmărire internațională, iar autoritățile de la Minsk au pregătit deja documentele necesare pentru extrădarea Svetlanei Tihanovskaia din Lituania și a lui Pavel Latușko din Polonia. Potrivit KGB, toate persoanele care figurează în acest dosar penal sunt incluse în Lista organizațiilor și persoanelor implicate în activități teroriste.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău