Kestutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova: „Lituania recunoaște integritatea teritorială a Republicii Moldova”

  • 16 August 2022 17:12
Kestutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova: „Lituania recunoaște integritatea teritorială a Republicii Moldova”

„Lituania recunoaște integritatea teritorială a Republicii Moldova. Sper că acest conflict transnistrean va fi soluționat treptat, inclusiv datorită facilităților obținute în urma semnării Acordului de Asociere cu UE”, a declarat Kestutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, într-un interviu acordat MOLDPRES.

Diplomatul lituanian a menționat că în urma semnării Acordului de Liber  schimb cu UE, inclusiv companiile din  regiunea transnistreană, pot să-și exporte producția în țările UE, scrie TVR MOLDOVA.

„Cetățenii din stânga Nistrului sesizează politica deschisă a UE și,  treptat, populația și agenții economici își vor face alegerea în  favoarea integrării europene. Cred că e nevoie de timp ca oamenii să  aleagă stabilitatea, transparența, creșterea economică și posibilitățile  extinse în realizarea studiilor”, a spus Kestutis Kudzmanas.

Diplomatul lituanian a precizat că beneficiază de granturi, care sunt utilizate inclusiv în stânga Nistrului.

„Totodată, Chișinăul deține toate mecanismele necesare pentru a soluționa  acest conflict, iar la momentul integrării în UE conflictul deja ar  putea fi soluționat și nu ar reprezenta un impediment în acest sens”, a spus ambasadorul Lituaniei, care se află la finalul mandatului său în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău