KCNA | Decizia Seulului de a achiziționa avioane F-35 va forța Phenianul să dezvolte "arme speciale"

  • 11 Iulie 2019 16:16
KCNA | Decizia Seulului de a achiziționa avioane F-35 va forța Phenianul să dezvolte

Regimul de la Phenian a criticat dur decizia Coreei de Sud de a achiziționa avioane F-35, invizibile pe radar, spunând că este o "acțiune extrem de periculoasă" care va forța Coreea de Nord să dezvolte și testeze "arme speciale" pentru a distruge aeronavele, informează presa nord-coreeană de stat, scrie Mediafax.ro

Autoritățile sud-coreene sunt "impudente și jalnice" pentru "că vorbesc cu voce tare despre reconciliere și cooperare între nord și sud", în timp ce achiziționează și mai mult armament din Statele Unite, a declarat un director de la Institutul pentru Studii Americane din cadrul Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenția oficială de știri KCNA, informează cotidianul The New York Times.

"Nu există loc de îndoială că livrarea F-35A, numită și «arma letală invizibilă», vizează asigurarea supremației militare asupra țărilor vecine din regiune și, în special, deschiderea unei "porți" pentru invadarea Nordului într-un moment de urgență în Peninsula Coreeană", a mai afirmat oficialul.

 "Nu avem altă opțiune decât să dezvoltăm și să testăm arme speciale pentru a distruge complet armele letale din Coreea de Sud", a avertizat oficialul nord-coreean.

 
 Coreea de Sud a achiziționat în total de 40 de aeronave F-35A, primele aparate au fost deja livrate, iar ultimele ar trebui să fie livrate până în 2021.

Aceste critici acerbe din partea regimului de la Phenian survin în contextul în care relațiile inter-coreene sunt în impas.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău