Kazan 2013: bilanțul zilei a 3-a pentru sportivii moldoveni la Universiada Mondială

  • 08 Iulie 2013 20:52
Kazan 2013: bilanțul zilei a 3-a pentru sportivii moldoveni la Universiada Mondială

Ziua de 8 iulie, a 3-a la Universiada Mondială de la Kazan, s-a dovedit una destul de reușită pentru Moldova care și-a asigurat încă 2 medalii, ambele de bronz, cel puțin.

Boxerii Alexandru Râșcan (52 kg) și Dumitru Galagoț (64 kg) au obținut astăzi, 9 iulie, victorii și s-au calificat în semifinalele competiției. Alexandru Râșcan l-a învins în sferturi pe sud-coreeanul Sangdon Choe și va lupta în semifinale împotriva rusului Misha Aloian. În aceeași fază în categoria sa de greutate, Dumitru Galagoț a trecut de un sportiv mongol și va juca în semifinale cu armeanul Artur Kirajyan.

Alți 3 pugiliști moldoveni, prezenți în sferturile de finală, Victor Cotiujanschi (81 kg), Victor Ialimov (91 kg) și Alexei Zavatin (+91 kg) au suferit înfrângeri și au părăsit competiția.

Tot astăzi, Serghei Marghiev a ocupat locul 8 în finala concursului de aruncare a ciocanului cu cea mai bună performanță a sezonului, 72, 99 metri. Olesia Cojuhari s-a calificat în finală probei de 400 metri, clasându-se a treia în a doua semifinală, iar Olga Zaporojan a ratat calificarea în finala probei de 800 metri.

Halterofilul Ion Țerna s-a clasat pe locul 5 la categoria de greutate 62 kg cu un total de 276 kg în suma celor 2 exerciții. Judoka Valeriu Duminică (81 kg) a fost eliminat din concurs, după 2 partide disputate în rundele preliminare: victorie cu germanul  Benjamin Muennich și înfrângere în fața rusului Murat Khabachirov.

După primele 3 zile de concurs la Jocurile Mondiale Studențești de la Kazan, lotul național are în palmaresul oficial 3 medalii de bronz obținute ieri, 7 iulie, de halterofilul Oleg Sârghi și luptătorii Igor Beșleaga și Anatolie Moldovan. Țara noastră mai are, însă, ca și acontate 2 medalii, cel puțin de bronz, după calificarea celor 2 boxeri în semifinale.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău