Kazahstanul anunță că nu intenționează să organizeze o paradă militară de Ziua Victoriei în acest an

  • 13 Aprilie 2022 12:03
Kazahstanul anunță că nu intenționează să organizeze o paradă militară de Ziua Victoriei în acest an

Ministerul Apărării al Republicii Kazahstan a anunțat planuri de a organiza de Ziua Victoriei aproximativ 50 de evenimente în toate regiunile țării, scrie Rador.

Ministerul Apărării din Kazahstan nu intenționează să organizeze o paradă militară în acest an dedicată Zilei Apărătorului Patriei, care este sărbătorită pe 7 mai și Zilei Victoriei, pe 9 mai, a anunțat Serviciul de presă al ministerului, miercuri. ''În 2022 nu este planificată o paradă militară dedicată împlinirii a 30 de ani de la formarea Forțelor Armate ale Republicii Kazahstan și Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (cel de-Al Doilea Război Mondial, n.r.), din 1941-1945. În același timp, sunt organizate unele evenimente militare patriotice, evenimente speciale pentru veteranii de război și pentru Forțele Armate ale Republicii Kazahstan'', se specifică în comunicat. În total, sunt programate de Ministerul Apărării circa 50 de evenimente care se vor desfășura în toate regiunile țării.

În anii 2021 și 2020, Kazahstanul nu a organizat o paradă militară în cinstea Zilei Apărătorului Patriei și a Zilei Victoriei, din cauza situației epidemice, pe fondul răspândirii coronavirusului. Totodată, în garnizoanele militare au fost organizate evenimente comemorative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău