Kaspersky Lab a dat în judecată administrația Trump

  • 19 Decembrie 2017 10:46
Kaspersky Lab a dat în judecată administrația Trump

Compania de cibersecuritate Kaspersky Lab, cu sediul la Moscova, a dat în judecată administrația președintelui american Donald Trump, ca urmare a interzicerii de către Washington a softului său antivirus în agențiile federale americane, scrie Agerpres.

Compania a anunțat luni într-un comunicat că face apel la o curte federală împotriva 'deciziei Departamentului de Securitate Națională al SUA care interzice folosirea produselor sale în organismele federale'.

Kaspersky Lab mai susține că este vorba de o decizie 'neconstituțională' și bazată pe articole din presă 'necoroborate, alegații și zvonuri', subliniind că autoritățile americane 'nu au furnizat nicio dovadă privind comiterea de nereguli de către companie'.

În septembrie, ministerul american al securității interne le-a ordonat tuturor funcționarilor federali să dezinstaleze în termen de 90 de zile toate programele antivirus ale Kaspersky Lab de pe computerele din guvern și din agențiile federale. 'Ministerul este preocupat de legăturile anumitor responsabili ai Kaspersky cu serviciile de informații și alte agenții guvernamentale ruse', au argumentat atunci autoritățile SUA. Săptămâna trecută, președintele Trump a promulgat legea care interzice utilizarea softurilor Kaspersky în agențiile civile și militare americane.

Prin acțiunea în instanță anunțată luni, multinaționala cu sediul în capitala rusă face un nou demers în încercarea de a respinge suspiciunile Washingtonului că ar fi 'vulnerabilă' la influența Kremlinului. Kaspersky Lab a negat în repetate rânduri că ar avea vreo legătură cu guvernul rus și a insistat că nu dorește să ajute guvernele să practice spionajul informatic.

Softurile antivirus ale Kaspersky Lab echipează 400 de milioane de calculatoare din întreaga lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău