Kaspersky anunță care au fost cele accesate aplicații de către copii în această vară
-
17 Septembrie 2021 14:33
Copiii care folosesc dispozitive Android au petrecut cel mai mult timp pe YouTube (32,9%), în această vară, platformă urmată de TikTok (19%) și WhatsApp (16%), relevă rezultatele unei cercetări realizate de Kaspersky, potrivit Agerpres.
Potrivit analizei, constatarea evidențiază diferența dintre noile procente și tendința observată din noiembrie 2020 până în aprilie 2021, când ponderea utilizării TikTok era de 14,9%, în timp ce WhatsApp se situa la 18,1%.
Principalele activități de interes pentru copii au fost videoclipurile online și YouTube și, în special, detaliile legate de jocurile video (32,3%), cum ar fi prezentările de pe parcursul "Let's Play". De asemenea, printre cele mai populare canale "Let's Players" s-au aflat SSundee și MrBeast Gaming, ambele în limba engleză.
La capitolul jocuri, Minecraft (25,9%) a fost cel mai popular în timpul verii, în timp ce Brawl Start (4,9%) a depășit pe Roblox (4,6%).
O altă preferință a copiilor a fost muzica, cu aproape o cincime din toate căutările pe Internet pe YouTube (18,4%). În acest sens, cea mai populară melodie a acestei veri a fost "Astronaut In The Ocean" de Masked Wolf, iar Ariana Grande și Lil Nas X au devenit cei mai renumiți cântăreți.
"Interesant este faptul că Eurovision Song Contest s-a dovedit a fi popular și în rândul copiilor și adolescenților. Câștigătorii din acest an, formația italiană Maneskin, au devenit una dintre cele mai populare trupe de adolescenți din întreaga lume. Pe YouTube, copiii au căutat cel mai frecvent melodiile lor Beggin', I wanna be your slave și melodia câștigătoare a Eurovisionului - Zitti e buoni. Printre alte tendințe de pe internet, este important de remarcat popularitatea uriașă a noilor jucării Simple Dimple și Pop It. Au fost menționate în piese muzicale care au devenit virale pe TikTok și au primit o mulțime de recenzii pe YouTube", se arată în studiul de specialitate.
Kaspersky a analizat cele mai populare zece aplicații din lume, iar distribuția procentuală în Top 10 reflectă numărul de ore petrecute în fiecare dintre acestea.