Karin Kneissl, fosta șefă a diplomației austriece, a demisionat din conducerea Rosneft

  • 23 Mai 2022 15:50
Karin Kneissl, fosta șefă a diplomației austriece, a demisionat din conducerea Rosneft

Karin Kneissl, fosta șefă a diplomației austriece care a stârnit rumoare la nivel internațional în urmă cu 4 ani după ce a dansat cu președintele Vladimir Putin la nunta ei, și-a dat demisia din consiliul de administrație al Rosneft, anunță Interfax, citată de hotnews.ro.

„Compania îi mulțumește lui Karin Kneissl pentru munca sa din ultimele zece luni care au fost caracterizate de o pandemie și situație internațională dificilă”, a declarat Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia, într-un comunicat remis presei, potrivit sursei citate

Compania a mai precizat că pe viitor, mizează pe cooperarea cu Kneissl „în calitate de reprezentant proeminent al comunității internaționale de experți”.

Imaginile din 2018 cu Kneissl, pe atunci ministru de externe al Austriei, dansând cu președintele rus Vladimir Putin pe care l-a invitat la nunta sa au făcut înconjorul presei internaționale la momentul respectiv, ea fiind acuzată că subminează politica externă comună a Uniunii Europene.

Kneissl, rămasă între timp fără partid politic în Austria, a fost numită în consiliul de administrație al Rosneft în luna iunie a anului trecut după o propunere în acest sens din luna martie a guvernului rus.

 Demisia ei vine la 3 zile după cea a fostului cancelar german Gerhard Schröder care era președintele consiliului de administrație al companiei petroliere. Matthias Warnig, un om de afaceri german, și-a anunțat și el demisia alături de Schröder.

Demisiile lui Kneissl și Schröder survin după ce Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție care cerea includerea celor doi pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene din cauza legăturilor cu Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău