Karim Benzema a fost ales cel mai bun jucător UEFA al anului

  • 26 August 2022 14:19
Karim Benzema a fost ales cel mai bun jucător UEFA al anului

arim Benzema, atacantul francez al echipei de fotbal Real Madrid, a fost ales cel mai bun jucător UEFA al anului, joi, la Istanbul, informează Agerpres.

Benzema, care are 34 de ani, favorit la Balonul de Aur, a fost preferat portarului belgian Thibaut Courtois, colegul său de la Real Madrid, și altui belgian, Kevin De Bruyne, mijlocașul lui Manchester City.

Benzema a fost principalul artizan al câștigării celei de-a 14-a Ligi a Campionilor de către Real, terminând golgheter al competiției, cu 15 reușite. În sezonul 2021/2022, Benzema a marcat 44 de goluri în 46 de meciuri pentru echipa madrilenă, cu care a câștigat și campionatul Spaniei.

Benzema îi urmează în palmares lui Jorginho, care a câștigat anul trecut EURO 2020 cu naționala Italiei și Liga Campionilor cu Chelsea.

Spaniola Alexia Putellas, mijlocașul ofensiv al echipei de fotbal feminin FC Barcelona, laureata Balonului de Aur 2021, a fost desemnată cea mai bună jucătoare UEFA a anului, pentru al doilea an consecutiv. Alexia Putellas, care are 28 de ani, a fost recompensată deși a ratat EURO 2022 din cauza unei grave accidentări. Ea a fost preferată englezoaicei Beth Mead și germancei Lena Oberdorf.

Premiul pentru cel mai bun antrenor a fost înmânat italianului Carlo Ancelotti, care a dus-o pe Real Madrid la câștigarea celei de-a 14-a Ligi a Campionilor din istoria clubului.

La categoria fotbalului feminin, cea mai bună antrenoare a fost desemnată olandeza Sarina Wiegman, sub comanda căreia naționala Angliei a devenit campioană europeană în această vară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău