Kamala Harris spune că nu ar da crezare declarațiilor lui Trump despre un posibil vaccin anti-COVID-19

  • 06 Septembrie 2020 14:51
Kamala Harris spune că nu ar da crezare declarațiilor lui Trump despre un posibil vaccin anti-COVID-19

Candidata democrată la postul de vicepreședinte al SUA, Kamala Harris, a recunoscut că nu l-ar considera pe președintele Donald Trump drept o sursă de informare credibilă în ceea ce privește un posibil vaccin împotriva coronavirusului, informează EFE și Reuters, preluat de Agerpres.

"Nu aș avea încredere în Donald Trump. Ar trebui să existe o sursă de informare credibilă care să vorbească despre eficiența și fiabilitatea unui astfel de vaccin. Nu-l voi crede pe cuvânt" pe Trump, a declarat Harris într-un interviu la postul de televiziune american CNN care va fi difuzat duminică, dar din care CNN a difuzat sâmbătă câteva fragmente.

Joi, președintele Trump a declarat că este încrezător că SUA vor putea începe să distribuie un vaccin anti-COVID-19 la "sfârșitul lunii octombrie". Într-un miting electoral la care au participat sute de persoane, desfășurat pe pista aeroportului Latrobe din Pennsylvania, Trump a reiterat promisiunea că SUA vor obține "un vaccin sigur și eficient într-un timp record".

Trump "vede că se apropie alegerile în mai puțin de 60 de zile și se agață de tot ce poate pentru a pretinde că poate fi un lider în această chestiune, ceea ce nu este cazul", a apreciat Harris.

Într-o declarație scrisă, Casa Albă a transmis că sugestia făcută de Harris potrivit căreia politicul ar avea un cuvânt de spus în procedurile de aprobare a vaccinurilor "este nu numai falsă, ci și un pericol pentru poporul american".

SUA, cu peste 6,24 de milioane de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus și peste 188.000 de morți de COVID-19, are în prezent trei vaccinuri în faza a III-a de testare clinică, dezvoltate de Moderna și Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID); de Pfizer și BioNTech; și de AstraZeneca și de Universitatea Oxford.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău