Kamala Harris, oficial candidata democraților pentru postul de vicepreședinte. Este femeia care are șansa de a scrie istorie

  • 20 August 2020 08:15
Kamala Harris, oficial candidata democraților pentru postul de vicepreședinte. Este femeia care are șansa de a scrie istorie

Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, a fost nominalizată oficial de către Partidul Democrat candidat la vicepreședinție, devenind astfel prima femeie de culoare propusă pentru această funcție. Ea va face echipă cu fostul vicepreședinte Joe Biden, dacă acesta va reuși să câștige cursa pentru Casa Albă în alegerile de la 3 noiembrie din Statele Unite.

Desemnarea oficială a Kamalei Harris pentru postul de vicepreședinte a fost făcută în a treia noapte a Convenției Partidului Democrat și a fost anunțată de Bennie Thompson, președintele Convenției.

Kamala Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului pentru funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, într-un discurs în care și-a menționat de mai multe ori mama, o femeie de excepție originară din India, care a venit în Statele Unite și a făcut carieră științifică. Harris a insistat că americanii trebuie să-și aleagă un președinte care să facă diferența și a subliniat că „nu există vaccin pentru rasism”.

Cu un tată de origine jamaicană, Kamala Harris a promis că va fi reprezentanta americanilor uitați și care nu au avut niciun cuvânt de spus și care se luptă cu pandemia și criza economică. Fiecare ființă umană este de neprețuit, meritând compasiune, demnitate și respect, a spus ea. Nu a uitat să-l menționeze pe George Floyd, devenit un simbol în America ultimelor luni, și le-a cerut concetățenilor să i se alăture în lupta împotriva rasismului și xenofobiei.

Senatoarea Kamala Harris - aleasă de Joe Biden ca vicepreședinte, în cazul în care el va ieși președinte - este cunoscută ca un proeminent politician de culoare, dar în egală măsură ea este mândră de rădăcinile ei indiene. Înainte de a deveni politician, Kamala Harris a făcut carieră în justiție, ca procuror.  A fost aleasă procuror-general al statului California, fiind prima femeie și prima persoană de culoare care a ocupat această funcție importantă în cel mai populat stat al Americii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
6,07
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
5
Wed
4
Thu
4
Fri
7
Sat
9
Arhivă Radio Chișinău