Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, pentru postul de vicepreședinte SUA

  • 07 August 09:40
Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, pentru postul de vicepreședinte SUA

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidențiale de la 5 noiembrie, l-a ales pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept coleg de listă și potențial vicepreședinte dacă va câștiga, conform relatărilor din mass-media americane, citate de AFP.

Fost profesor, Tim Walz, în vârstă de 60 de ani, este cunoscut pentru că a luat măsuri considerate progresiste de când a devenit guvernator al acestui stat din Midwest în 2019, o regiune cheie pentru scrutinul din noiembrie, transmite Agerpres.

Fără a fi cu adevărat cunoscut în afara granițelor statului Minnesota, Walz s-a remarcat în ultimele săptămâni prin micile sale atacuri repetate la adresa lui Donald Trump și a anturajului acestuia, pe care i-a descris în mod constant ca fiind niște "tipi ciudați".

"Nu ne este frică de tipii ciudați", a spus acest politician afabil și cu un mare debit verbal, în timpul unei întâlniri de campanie. "Credeți în experiența mea ca profesor, brutele nu au nicio putere", a adăugat el.

Originar din Nebraska, el a petrecut mulți ani în lumea învățământului, în special ca profesor de geografie și antrenor de fotbal american.

Fapt notabil, acest bărbat cu ochelari rectangulari mici a predat timp de câteva luni în China, imediat după evenimentele din Tiananmen din primăvara anului 1989.

"Faptul că am putut fi într-un liceu chinez în acel moment crucial mi s-a părut cu adevărat esențial", a mărturisit el ani mai târziu în fața unei comisii a Congresului American.

În ianuarie 2019, Tim Walz a devenit guvernator în Minnesota, un stat din regiunea Marilor Lacuri de la granița cu Canada.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a reacționat imediat și l-a calificat pe Tim Walz drept un "periculos extremist de stânga".

Anticipând aceste atacuri, influenta aleasă democrată Nancy Pelosi a declarat marți dimineață, pe postul MSNBC, că a-l defini pe Tim Walz "ca fiind de stânga" este "suprarealist". El este "un centrist deplin", a afirmat ea.

Tim Walz ar urma să participe la un prim miting în tandem împreună cu vicepreședinta SUA marți seară la Philadelphia, în Pennsylvania, unul dintre statele-cheie care i-a adus lui Joe Biden Casa Albă în 2020.

Cei doi vor merge în mai multe state importante până sâmbătă, pentru un turneu care care ar urma să dea tonul așteptărilor lor și să arate cât de complementari sunt, comentează AFP.

La jumătatea lui august, ei vor fi desemnați oficial la marea convenție democrată de la Chicago.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:0,51 m/s
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău