Justiția franceză dă aviz favorabil extrădării unui presupus torționar în Argentina

  • 19 Octombrie 2017 12:26
Justiția franceză dă aviz favorabil extrădării unui presupus torționar în Argentina

Justiția franceză a dat joi un nou aviz favorabil extrădării spre Argentina a lui Mario Sandoval, un fost polițist care ar fi fost implicat în dispariția unui student în timpul dictaturii (1976-1983), informează Agerpres.

Argentina îl suspectează pe Sandoval că este implicat în răpirea și dispariția, la 30 octombrie 1976, a lui Hernan Abriata, student la arhitectură ce a fost deținut la școala de mecanică a marinei.

Circa 5.000 de persoane dintre cele care au trecut prin centrul de tortură de trist renume al dictaturii argentiniene au dispărut, adesea aruncați din avioane în Rio de la Plata.

Dacă Argentina îl suspectează pe Sandoval de numeroase crime, torturi și sechestrări, dosarul Abriata este singurul în baza căruia ea cere extrădarea acestuia, pentru că dispune de circa zece depoziții care îl incriminează. Prin urmare, și camera de Instrucție a Curții de Apel din Versailles, lângă Paris, s-a sprijinit doar pe acest dosar pentru a da un aviz pozitiv în vederea extrădării. Extrădarea se poate face în urma unui decret al premierului, susceptibil de a fi atacat la Consiliul de Stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău