Justiția din Panama deschide o anchetă asupra scandalului de evaziune fiscală

  • 05 Aprilie 2016 10:20
Justiția din Panama deschide o anchetă asupra scandalului de evaziune fiscală

Justiția din Panama va deschide o anchetă asupra scandalului de evaziune fiscală numit Panama Papers care implică înalți responsabili politici, sportivi sau din lumea afacerilor, a anunțat luni ministerul public la Ciudad de Panama.

Președintele din Panama argumentează că statul său nu tolerează activitățile ilegale. "Publicarea documentelor se află în legătură cu o singură companie și nu are legătură cu țara în sine sau cu alte companii. Panama dorește să coopereze cu orice investigație generată de publicarea acestor documente", a declarat Juan Carlos Varela.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, cu sediul la Paris, susține că Panama a eșuat în a "purifica" sistemul fiscal.

Mai multe state vizate de dezvăluirile din scandalul de evaziune fiscală numit Panama Papers au început anchete ample în cazul liderilor politici, oamenilor de afaceri și sportivilor care și-ar fi ascuns averile în paradisuri fiscale. Aproape 11 milioane de documente, care surprind o rețea globală de corupție, au fost făcute publice în ceea ce pare a fi cea mai mare scurgere de date fiscale din istorie. Informațiile, ieșite la iveală în urma unei anchete jurnalistice de anvergură, arată cum unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei se folosesc de diverse scheme pentru a-și face nevăzute averile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău