Justiția confirmă suspendarea decretului privind imigrația al lui Donald Trump

  • 26 Mai 2017 10:53
Justiția confirmă suspendarea decretului privind imigrația al lui Donald Trump

Justiția americană a confirmat joi în apel suspendarea decretului anti-imigrație al președintelui Donald Trump, spunând că este discriminatoriu, cazul urmând să fie tranșat la Curtea Supremă, scrie Agerpres.

"Am câștigat", a scris pe Twitter Omar Jadwat, avocat al unor asociații care susțin că Trump i-a vizat în mod explicit pe musulmani în decretul său privind șase țări majoritar musulmane, încălcând astfel Constituția.

Guvernul va merge cu acest caz la Curtea Supremă, a reacționat într-un comunicat ministrul american al Justiției, Jeff Sessions, spunând că decizia instanței "subminează eforturile președintelui de întărire a securității naționale a țării".

Atât de controversata măsură a lui Trump prevede închiderea temporară a frontierelor SUA pentru refugiații din întreaga lume și pentru cetățenii din șase țări majoritar musulmane. Decretul ar putea avea drept consecință separarea unor familii pe termen lung.

"Congresul a acordat președintelui puterea să interzică intrarea unor străini, însă această putere nu este absolută", a scris în textul deciziei judecătorul Roger Gregory, președintele Curții de Apel din Richmond.

Această putere "nu poate fi necontrolată când, precum în acest caz, președintele a recurs la ea printr-un decret care produce daune iremediabile pentru persoane în întreaga țară", se mai arată în decizie.

Faimosul decret a avut două versiuni, care au fost blocate de instanțe în februarie și martie. Cele două decizii de suspendare au fost denunțate de Donald Trump ca fiind simptomatice pentru o 'justiție politizată'.

Constituția SUA interzice discriminarea religioasă și, în opinia celor care se opun decretului, animozitatea lui Trump față de islam este evidentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău