Justiția britanică îi refuză actorului Johnny Depp procesul în apel împotriva tabloidului The Sun

  • 25 Martie 2021 20:30
Justiția britanică îi refuză actorului Johnny Depp procesul în apel împotriva tabloidului The Sun

Justiția britanică i-a refuzat joi actorului american Johnny Depp un proces în apel după înfrângerea suferită în instanță împotriva tabloidului The Sun, care l-a descris pe starul hollywoodian ca pe un soț violent în perioada în care acesta a fost căsătorit cu actrița Amber Heard, informează AFP, potrivit Agerpres.

La finalul audierilor care au evidențiat excesele celebrului actor, Johnny Depp, protagonistul filmelor "Edward Scissorhands" și al francizei "Pirates of the Caribbean" a pierdut, în noiembrie 2020, procesul pentru defăimare intentat la Londra împotriva News Group Newspapers (NGN), compania care editează The Sun, marcând astfel o lovitură grea pentru imaginea actorului american. Johnny Depp reproșa tabloidului că l-ar fi prezentat - așa cum s-a dovedit în cele din urmă -, în aprilie 2018, ca pe un soț violent, fapt contestat de starul hollywoodian.

Johnny Depp s-a adresat apoi Curții de Apel din Londra. Dar, pentru a obține dreptul la un nou proces, avocații lui trebuiau să aducă elemente noi.

Joia trecută, unul dintre avocații starului, Andrew Caldecott, a acuzat-o pe Amber Heard, în vârstă de 34 de ani, că a mințit atunci când a spus că va dona unor asociații de caritate cele 7 milioane de dolari obținute în cadrul procedurii de divorț, cu scopul de a apărea într-o lumină favorabilă.

Potrivit acelui avocat, suma donațiilor efectuate de către actriță este mult mai mică.

Însă Curtea de Apel din Londra a estimat că nu există niciun motiv pentru a crede că decizia judecătorului a fost influențată de declarațiile făcute de Amber Heard despre acele donații.

În sentința lui din noiembrie, judecătorul Andrew Nicol s-a sprijinit mai ales pe donarea acelei sume pentru a elimina teoria, susținută de avocații lui Johnny Depp, potrivit căreia Amber Heard ar fi o femeie motivată de câștiguri financiare.

Acuzații încrucișate

Reprezentanții tabloidului The Sun s-au bucurat pentru decizia anunțată joi, salutând "mărturia curajoasă" depusă de Amber Heard la tribunal, în pofida tentativelor repetate ale acuzatului Johnny Depp "de a o reduce la tăcere".

În urma sentinței, pe care a considerat-o "suprarealistă", actorul american, în vârstă de 57 de ani, a trebuit să renunțe la rolul din următorul film din seria cinematografică "Fantastic Beasts", adaptată din romanele scrise de J.K. Rowling, autoarea francizei literare "Harry Potter".

Bazându-se în mare parte pe declarațiile actriței americane, The Sun a invocat în apărarea sa 14 episoade de violență domestică, toate contestate însă de către Johnny Depp.

După trei săptămâni de audieri în iulie 2020, judecătorul Andrew Nicol a tranșat în cele din urmă în favoarea tabloidului. El a considerat în verdictul său că termenii folosiți în articolele publicate în The Sun erau "substanțial adevărați", întrucât "marea majoritate a agresiunilor prezumtive au fost dovedite".

Primul proces, intentat la Înalta Curte din Londra, la care au asistat de multe ori starul hollywoodian și fosta lui soție, au dezvăluit opiniei publice numeroase detalii din viața lor privată, multe dintre ele intime.

Actorul american a recunoscut că a consumat abuziv droguri și alcool, dar a afirmat că nu a lovit-o niciodată pe fosta lui soție, fiind susținut în acest punct de vedere de două dintre fostele lui iubite, Vanessa Paradis și Winona Ryder. În schimb, el a acuzat-o de comiterea unor violențe domestice pe Amber Heard, actriță cunoscută din filme precum "The Danish Girl" și "Aquaman".

Amber Heard, care a avut calitatea de martor în acest proces, și-a menținut declarațiile inițiale și a deplâns faptul că "detaliile cele mai traumatizante și mai intime" ale mariajului ei cu Johnny Depp au fost expuse în fața instanței și "difuzate în lumea întreagă".

Johnny Depp și Amber Heard s-au cunoscut în timpul filmărilor de la lungmetrajul "The Rum Diary" din 2011 și s-au căsătorit în februarie 2015 în Los Angeles, California.

Cuplul a divorțat printr-un proces intens mediatizat la începutul anului 2017. Actrița a evocat atunci "ani întregi" de violențe "fizice și psihologice", acuzații respinse cu vehemență de Johnny Depp. Ea și-a retras plângerea depusă pentru violență domestică în cadrul procedurii de divorț.

Totodată, Johnny Depp a demarat un alt proces pentru defăimare împotriva lui Ambert Heard în Statele Unite, în urma unui articol publicat în 2018 în The Washington Post. Starul hollywoodian solicită despăgubiri de 50 de milioane de dolari, iar procesul este programat să înceapă în aprilie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău