Justin Trudeau: NATO se va implica în Irak pentru a întări principiile democratice din această țară

  • 11 Iulie 2018 14:06
Justin Trudeau: NATO se va implica în Irak pentru a întări principiile democratice din această țară

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat miercuri, la Bruxelles, în cadrul Conferinței ''NATO Engages: The Brussels Summit Dialogue'', că Alianța Nord-Atlantică se va implica în Irak pentru a întări principiile democratice din această țară din Orientul Mijlociu, iar Canada s-a oferit să fie la comanda misiunii, în primul an.

"O să ascultăm cu atenție anunțul NATO din această după-amiază, anume faptul că ne vom implica în Irak ca alianță, în creare de capacități, training. Acesta este următorul pas ce are de-a face cu provocarea din Irak. Prima provocare a fost înfrângerea Daesh (gruparea teroristă Stat Islamic - n.r.), iar acum trebuie să reconstruim această democrație și să o întărim. NATO își va asuma un rol semnificativ, iar Canada va trimite 250 de militari, un număr de elicoptere și ne oferim, de fapt, să fim la comanda acelei misiuni pentru primul an", a spus premierul canadian.

Trudeau a adăugat că țara sa știe "că o lume pașnică, o lume mai rezilientă, mai democratică este bună pentru Canada și este bună pentru noi toți".

NATO Engages este un simpozion organizat în cadrul summitului NATO, care are loc miercuri și joi la Bruxelles.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău