Justin Trudeau: Datele serviciilor secrete arată că avionul ucrainean a fost doborât de Iran / Reacția oficialilor iranieni

  • 10 Ianuarie 2020 08:05
Justin Trudeau: Datele serviciilor secrete arată că avionul ucrainean a fost doborât de Iran / Reacția oficialilor iranieni

Canada a primit informații ale serviciilor secrete care arată că avionul de pasageri ucrainean prăbușit în Iran a fost doborât de o rachetă lansată de armata iraniană, afirmă premierul canadian, Justin Trudeau, scrie Mediafax.ro

"Avem informații ale serviciilor din surse multiple, inclusiv din partea aliaților și propriilor servicii, iar aceste informații arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer iraniană. Poate că acest lucru s-a întâmplat în mod neintenționat", a declarat Justin Trudeau, conform postului CTV și publicației National Post.

"Există evoluții importante privind potențialele cauze ale prăbușirii, iar canadienilor trebuie să li se comunice aceste lucruri. Familiile victimelor canadiene vor răspunsuri, toți canadienii vor răspunsuri. Eu vreau răspunsuri. Acest lucru înseamnă concluzii, tragere la răspundere, dreptate. Nu vom fi liniștiți până nu le obținem", a subliniat Trudeau.

 Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborât cu o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană, afirmă oficiali militari americani, în timp ce Guvernul Marii Britanii exprimă "preocupare" privind această ipoteză.

 
Administrația din Iran a respins speculațiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept "fără sens".

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbușirea aeronavei.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău