Justin Timberlake și-a vândut catalogul muzical cu 100 de milioane de dolari

  • 31 Mai 2022 13:42
Justin Timberlake și-a vândut catalogul muzical cu 100 de milioane de dolari

Cântărețul american Justin Timberlake, un star al muzicii pop, și-a vândut întregul catalog muzical în urma unei tranzacții estimate la 100 de milioane de dolari, potrivit contactmusic.com.

Artistul pop, în vârstă de 41 de ani, a semnat contractul privind vânzarea catalogului său muzical de aproximativ 200 de cântece, printre care se găsesc piese de succes precum "SexyBack" și "Mirros", cu Hipgnosis Song Management, o companie înființată de Merck Mercuriadis și Nile Rodgers în 2018, scrie digi24.ro.

Printre alte cântece ale starului american vizate de acest contract se află și single-urile "Cry Me A River", "Rock Your Body" și "Senorita".

Justin Timberlake a confirmat tranzacția printr-o declarație oficială: "Sunt încântat să semnez contractul de parteneriat cu Merck Mercuriadis (fondatorul și directorul executiv al companiei Hipgnosis - n.r.). El îi prețuiește pe artiști și munca lor creativă și a fost întotdeauna un susținător înfocat al compozitorilor și textierilor. Aștept cu nerăbdare să încep acest capitol nou din cariera mea".

Suma exactă a tranzacției nu a fost dezvăluită, însă The Wall Street Journal a raportat că aceasta ar putea să depășească pragul de 100 de milioane de dolari.

Pe lângă catalogul muzical, compania menționată va deține și drepturile de autor ale starului american, precum și drepturile de editare a înregistrărilor video cu interpretările live ale artistului.

Justin Timberlake a călcat astfel pe urmele altor staruri ale industriei muzicale, precum Shakira și Neil Young, care și-au vândut cataloagele muzicale aceleiași companii, la începutul acestui an.

Shakira și-a vândut întregul catalog muzical pentru o sumă ce nu a fost dată publicității, în timp ce Neil Young a vândut 50% din înregistrările sale contra sumei de 150 de milioane de dolari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău