Jurnalistul german Hajo Seppelt nu va merge din motive de securitate la CM de Fotbal 2018 din Rusia

  • 14 Iunie 2018 13:37
Jurnalistul german Hajo Seppelt nu va merge din motive de securitate la CM de Fotbal 2018 din Rusia

Jurnalistul german Hajo Seppelt nu va merge din motive de securitate la Campionatul Mondial de Fotbal 2018 din Rusia, pentru a reflecta marele eveniment sportiv, anunță postul german de televiziune ARD.

Decizia a fost luată de conducerea postului de televiziune ARD și ministrul german de externe, Heiko Maas, în urma unei analize efectuate de serviciile de securitate germane a riscurilor la care se va supune în cazul în care va merge jurnalistul în Rusia.

Serviciile secrete germane nu exclud reținerea jurnalistului german Hajo Seppelt în timpul Campionatului Mondial de Fotbal, din cauza informațiilor oferite pentru ancheta efectuată de Agenția Mondială Antidoping (WADA) și a legăturii sale cu informatorul rus Grigori Rodcenkov, precum și expunerea sa la unele acte de violență din partea unor suporteri ruși.

Autoritățile ruse i-au refuzat inițial viza jurnalistului, solicitată pentru a urmări Campionatul Mondial de Fotbal. Seppelt primise acreditare din partea FIFA pentru a transmite de la competițiile găzduite de Rusia, începând de joi, 14 iunie. Ulterior, autoritățile ruse au anunțat că vor face o excepție de la regulă și îi vor oferi acreditare jurnalistului german Hajo Seppelt.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău