Jurnalistul concediat de la BBC pentru că l-a comparat pe noul bebeluș regal cu un cimpanzeu, anchetat de poliție

  • 11 Mai 2019 15:55
Jurnalistul concediat de la  BBC pentru că l-a comparat pe noul bebeluș regal cu un cimpanzeu, anchetat de poliție

Danny Baker, jurnalist al postului BBC Radio 5, care a fost concediat, joi, după ce a publicat o imagine prin care îl compara pe bebelușul ducilor de Sussex cu un cimpanzeu, pe rețeaua de micro-blogging Twitter, este anchetat de poliția britanică, potrivit The Telegraph.

Jurnalistul și prezentatorul Danny Baker a fost concediat după ce a publicat pe contul său de Twitter o fotografie prin care îl compara pe bebelușul ducilor Meghan și Harry de Sussex, care s-a născut luni dimineață, cu un cimpanzeu.

Fotografia vintage prezenta un cuplu, ținând de mâini un cimpanzeu îmbrăcat în haine, pe scările unei clădiri. Imaginea era însoțită de textul "Bebelușul regal părăsește spitalul".

Mesajul a fost publicat pe Twitter miercuri, în aceeași zi în care ducii Meghan și Harry de Sussex și-au prezentat public copilul, într-o întâlnire cu presa care a avut loc la castelul Windsor. 

Reprezentanții Scotland Yard au informat că s-a primit o plângere legată de acest mesaj, joi, și că sunt obligați să o analizeze.

Jonathan Wall, directorul editorial al BBC 5 Live a comunicat, joi, prin intermediul unui e-mail trimis întregii redacții că "Danny a făcut o greșeală serioasă pe social media". "Acțiunea lui încalcă valorile după care noi ne ghidăm la postul de radio", continua e-mailul, potrivit mirror.co.uk.

Vineri, Baker și-a prezentat scuzele publice. "Am ales o fotografie nepotrivită pentru a ilustra o glumă", a spus acesta. Cu o zi înainte, Baker, în vârstă de 61 de ani, a insistat că nu are sentimente rasiste și că mesajul publicat pe Twitter a fost "o gravă eroare de judecată".

Bebelușul, Archie Harrison Mountbatten Windsor, este cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii și cel de-al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

De asemenea, bebelușul este unul dintre primii membri metiși de rang înalt din familia regală britanică - despre regina Charlotte (1744 - 1818) se spune că era metisă, iar aceasta a avut 15 copii.

Prințul Harry, în vârstă de 34 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, și fosta actriță americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit în mai 2018, după o relație de doi ani.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău